EXPOSITIE MENS OP REIS

7 t/m 29 mei 2011

tania verhasselt volgde vrije grafiek aan het st lucas instituut te brussel en professionaliseerde zich de afgelopen 20 jaar met workshops en cursussen oa in de vrije ateliers te sint niklaas.

zij heeft ervaring met zijdeschilderen, beeldhouwen en batik op zijdepapier. sinds 2004 is zij een leerlinge in de schilderklas "mixed media" van kunstenares renée lodewijckx. in 2008 nam ze haar oude liefde voor druktechnieken weer op.
het oeuvre van tania omvat werken op canvas en papier met zogenaamde "gemengde technieken" (mixed media). een deel van de tentoongestelde werken van tania zijn specifiek geïnspireerd door een rondreis in cuba. in deze cuba-serie is naast papier en canvas ook gebruik gemaakt van collage door middel van batik op (zijde)papier.

het gebruik van verschillende papiersoorten op doek is in de laatste werken van de kunstenares prominent aanwezig.

herman van sebroeck kreeg zijn teken- en schildersopleiding aan de mechelse akademie en vervolmaakte zich aan de akademie van anderlecht. hij behaalde ook een diploma beeldhouwen aan de akademie van mechelen.

deze mechelse kunstenaar heeft sinds 1990 regelmatig geëxposeerd en wist verschillende selecties en prijzen in de wacht te slepen. zijn schilderijen zijn meestal in monochrome aardkleuren en in een gemengde techniek. dikwijls worden ook geëtste tekeningen of inscripties in koper of zink geïntegreerd. van één van zijn schilderijen werd in parijs een cd-cover gemaakt.

voor de tentoonstelling "mens op reis" zijn beelden geselecteerd van menselijke figuren die ofwel een dreiging vormen ofwel de man-vrouwrelatie uitbeelden.